Om oss

Bakre raden från vänster: Ada, Demi, Arti, Lily, Tara.
Främre raden från vänster: Yoda, Funny

Upphovet till Bichebos kennel föddes den 29 april 1995 i Duttebo’s kennel i Skogås. I stamtavlan hette hon Duttebo’s First Fandango, och var lika passionerad och komplex som dansen hon var uppkallad efter, men för oss kommer hon alltid heta Funny. Hon var början av en dynasti, och både två- och fyrfota familjemedlemmar blev förkrossade då hon den 11 juli 2011 sökte sig mot nya jaktmarker.

Funny var vår Drottning. Redan som valp visste hon att världen var hennes, och hon njöt av den till fullo! Hon hatade att bli behandlad som en Liten hund, och några av hennes bästa vänner var två goldens och två flattar som hon älskade att springa runt och leka med. Hon var alltid väldigt livfull, värdig, samlad, och klok, en naturlig flockledare redan från början.

Matte och husse började snart få frågor om de inte tänkte låta vår stiliga tik bli mamma, och kulan sattes i rullning.

Den 19 maj 1997 blev hon mamma till fem underbara små underverk, varav en tös, Bichebos Waterlily, eller Lily, fick stanna kvar hos oss, och en grabb, Bichebos Lemontree, Paddy, hamnade hos ett par fodervärdar längre ner på gatan.

När vi försökte para Lily förklarade hon att trots att det var en väldans trevlig pojk vi hittat åt henne, var de bara vänner, och spenderade åtskilliga nätter hopkurade tillsammans. Hennes bror Paddy däremot hade lyckats charma en flicka i Cavikaans kennel i Kristinehamn, Silje, och snart hördes tassandet av små fossingar. I den kullen fanns Tara, och hon blev i det närmaste adopterad av vår barnlösa Lily.